DE STAD BERGEN

Bergen, de hoofdstad van Henegouwen, ligt op minder dan een uur van Rijsel en Brussel en anderhalf uur van Parijs en is  als zodanig een grensstad met een zeer strategische ligging. Bergen kent alle voordelen van een moderne stad. Met een brede waaier aan diensten en ontspanningsmogelijkheden ligt de levenskwaliteit opmerkelijk hoog. Bovendien is het een erg menselijke, warmhartige en gastvrije Waalse stad.

 

PROJECT ‘LE CORSO’

Het project genaamd ‘Le Corso’ is voortgekomen uit de wens van de stad Bergen en van de ontwikkelingsmaatschappij Health Invest om een nieuwe harmonieuze leefruimte te creëren in het centrum van de historische stad. Erfgoed, hedendaagse architectuur en een luxueuze inrichting gaan in dit project hand in hand.

Le Corso was ooit een vermaard filmhuis in het hart van de stad, maar verloor zijn bestemming. Health Invest wil op de plek van de voormalige filmzaal 17 wooneenheden realiseren van hoogstaande architecturele kwaliteit, waarbij de bewoners de mogelijkheid wordt geboden om in luxe te wonen in het stedelijk centrum van Bergen, waarbij zij enerzijds deelgenoot worden van de creatieve dynamiek van de hoofdstad van Henegouwen, maar gelijkertijd kunnen genieten van een woonruimte van hoogstaande kwaliteit.

Het architecturale plangeheel is gelegen op de site van de voormalige bioscoop van Bergen en bestaat uit zeventien verschillende woningen, van studio’s tot appartementen met één en twee slaapkamers.

Deze verscheidenheid komt tegemoet aan de vraag om in de stad een diversiteit aan woonvormen aan te bieden, een maximum aan kansen te creëren en te voldoen aan de huidige normen van energiekwaliteit. Veertien parkeerplaatsen maken het project compleet.

De woningen zijn aan de achterkant open om te kunnen profiteren van de goede oriëntatie en het uitzicht op de omheinde tuin. Elk appartement is uitstekend afgewerkt en voorzien van alle wensen en noden van het moderne huishouden. Het belangrijkste kenmerk van het project is de aanwezigheid van veel groen op elke verdieping en van de grote groene patio binnenin de huizengroep.

Plattegronden van de appartementen:

Verbouwing van de oude cinema ‘Corso’ tot 17 woningen met parking op een perceel gelegen in Rue des Capucins 7 en Rue de Dinant 3, 5, 7A, 7B en 9 te 7000 Bergen.

VOOR TOELICHTING VAN DE ARCHITECT, KLIK OP ONDERSTAANDE LINK:

VOORSTELLING VAN HET PROJECT DOOR DE ARCHITECT

2- présentation du projet – 28_04_2014

De informatie en afbeeldingen kunnen op elk moment gewijzigd worden.
Dit document is bedoeld voor informatieve doeleinden en houdt geen verbintenis in.
Niet-contractueel document.

2- explication travaux – 28_04_2014

CORSO: COMMERCIEEL BESTEK

Buiten inrichtingen

Op de begane grond is de vloer bekleed met zelfblokkerende klinkers met betonnen randen. In de groene ruimtes staat er gras en werden er laagstammige bomen aangeplant, die voornamelijk uit de regio afkomstig zijn. De toegangsgalerijen op de verdiepingen zijn gemaakt van exotisch hout en steunen op een gegalvaniseerde staalstructuur. Trappen en leuningen zijn gemaakt van gegalvaniseerd metaal. De lift wordt elektrisch aangedreven, is uiterst stil, verbruikt weinig stroom en is snel.

De cladding van de gebouwen wordt bestreken in een lichte kleur (wit of zeer licht grijs, nader te bepalen). De ramen en deuren aan de buitenzijde zijn van aluminium of PVC (nader te bepalen) in een medium grijs. Er is dubbele beglazing (volgens de EPB-norm van kracht). De openslaande vleugels staan beschreven in de plannen. De dakramen zijn van het type VELUX of  gelijksoortigs en hebben een draaibare opening van minstens 120°.

De hellende daken zijn geïsoleerd (volgens de EPB-norm van kracht) en bedekt met antracietkleurige kunstmatige leisteen. De platte daken zijn begroeid met bodembedekkende planten.

De overdekte parkeerplaats

De binnenwanden (muren en plafonds) van de overdekte parkeerplaats zijn geschilderd in lichtgrijs. De vloer is van beton en de markeringen op de vloer zijn zeer duidelijk. De toegangspoorten zijn van rasterwerk en schuiven open of zijn ophaalbaar. Elke koper die een overdekte parkeerplaats heeft, krijgt een automatisch controlesysteem voor de gemeenschappelijke poorten. De natuurlijke ventilatie is voortdurend in werking.

De gemeenschappelijke delen

De binnenkant van de gebouwen zijn bepleisterd en beschilderd. Ook de plafonds zijn bedekt met een dunne pleisterlaag en zijn geschilderd. De vloerbedekking en de plinten zijn van geëmailleerde zandsteen en ze worden gekozen door de aannemer. Het kleurenpalet wordt bepaald volgens de studie en het speciale decoratieplan dat de architect opstelde. De kamers in kwestie zijn gelegen langs het voorportaal en bevatten ook technische ruimtes en de fietsenruimte. Modellen van deuren, kozijnen, verwijdingen en allerlei ijzeren onderdelen worden gekozen door de aannemer in overeenstemming met de brandvoorschriften.

De privatieve delen

De appartementen worden verkocht met sleutel op de deur. Ze zijn van hoge kwaliteit, zowel wat de materialen betreft als de voorziene apparatuur (ingerichte keuken, ingerichte badkamer, parlofoon). Wat betreft de energie-efficiëntie voldoen de appartementen aan de normen van kracht op het moment van de indiening van de aanvraag voor de bouwvergunning (juni 2013).

De scheidingswanden tussen de appartementen bestaan uit één geheel en zijn gemaakt van kalkzand of iets gelijkwaardigs. De binnenmuren bestaan uit gipsplaten die gladgestreken en schilderklaar zijn. De bepleistering van de hellingen van het dakwerk, de houten balklaag en de lichte tussenschotten onder de dakhellingen werd gedaan met RF60-gipsplaten, volgens de voorschriften van de IRS. In de bewoonde kamers (woonkamers, keukens, hallen, kamers en kantoren) is de gekozen vloerbedekking hout (eikenhout voor een luxueuze afwerking of bamboe voor een comfortabele afwerking). De badkamer en het toilet zijn bekleed met marmer of travertijn (naar keuze van de koper). De technische ruimtes (reservekamer en washok) zijn betegeld met een bekleding van zandsteen (imitatie van travertijn). In de badkamers zijn de muren geheel betegeld in overeenstemming met de bekleding van de vloer. Het houtwerk van het interieur is wit geschilderd met verwijdingen en deurlijsten van dezelfde soort.

Het ventilatiesysteem is gecentraliseerd, afzonderlijk en met dubbele stroom. Elk appartement heeft zijn eigen controle-eenheid. De ventilatie voldoet aan de huidige normen en werd gebouwd volgens de aanbevelingen van de PEB-verantwoordelijke.

Het verwarmingssysteem bestaat uit individuele gasketels. De radiatoren zijn afgemeten en geplaatst al naargelang de kamers. De installatie voldoet aan de huidige normen en werd uitgevoerd volgens de aanbevelingen van de PEB-verantwoordelijke.

Verdere info: cdc commercial 17-01-2017

CONTACT BERGEN:
Mme Ilona Sekula
Health Invest NV
Mobiel: 0476/606537