The train station and the bus stop are within walking distance. The commercial features are found in the immediate vicinity of the residence (300 m). The volume of the building of 29 apartments with underground parking (20 spaces) meets the urban and contextual requirements. The residence is divided into two staggered blocks which mitigate the overall impression. The use of diverse materials, the alternatively implanted terraces and the cantilever penthouses give the composition of the facades a playful aspect. We have opted for natural and contemporary high-quality facade materials. The exterior joinery (windows and doors) is executed in aluminium, thermally broken, with double transparent glazing.

The choice of materials and the sobriety of the whole give the residence Remus and Romulus a personal presence in the environment and enhance the value of the apartments that have been designed and constructed on the basis of a well-considered functionalism. Their orientation to the sunshine and to the exterior views has also been studied carefully.