Skipiste Terneuzen

Het project omvat de combinatie en integratie in één gebouw van een skipiste met een reeks op leisure afgestemde voorzieningen aan de zuidelijke stadsrand van Terneuzen. Het begrip leisure slaat hierbij zowel op de letterlijke betekenis van vrije tijd als op de brede vastgoedcategorie die zich richt op vrijetijdsvoorzieningen. Bij de invulling van leisure is gekozen voor een breed en samenhangend programma met voorzieningen gericht zowel op entertainment (vermaak, uitgaan) als sport & health (sport- en gezondheidsvoorzieningen) als entertainment retail (grootschalige detailhandel en aan leisure gerelateerde detailhandel), als food & beverage (horecavoorzieningen).

De essentie van het concept is dat het totaal van skipiste en leisurecenter meer is dan de som van de afzonderlijke onderdelen. In de nabije toekomstloop, zo is althans de bedoeling, zullen alle winkelruimten in het centrum in gebruik zijn genomen. Een bezoek aan Skidôme krijgt dan een andere dimensie.

Health Invest werkt in Terneuzen met gerenommeerde partners. Verantwoordelijk voor de commerciële verhuur en verkoop is Faasse & Fermont Makelaars. DDR Architects is de architect van het project. Establis fungeert als stabiliteitsingenieur en Boydens treedt op als ingenieur voor de speciale technieken.

Status:
Afgewerkt

Architect:
DDR Architects (ex EBARchitects)

Aannemer:
De Coene Construct – Heijmans

Bestemming:
Leisure en retailcenter met geïntegreerde skipiste.