Een deel van de voormalige Ragheno-site in het gelijknamige bedrijvenpark in Mechelen krijgt weer een automotive bestemming. De Beherman Groep, eigenaar van de opstallen, heeft een overeenstemming gesloten met Wijkopenautos BV voor de verhuur van een deel van de vroegere autofabriek. Wijkopenautos BV is de grootste auto-opkoper in de Benelux met inmiddels meer dan veertig vestigingen in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De nieuwe vestiging in Mechelen zal in juni de grootste zijn die het bedrijf heeft in de Benelux.

Wijkopenautos.be is de grootste auto inkoop website van België. Met al meer dan 365.000 gekochte auto’s en 16 vestigingen in het hele land is het bedrijf marktleider op het gebied van tweedehands auto-inkoop. Een auto verkopen kan “Wijkopen…” binnen 24 uur voor de beste marktwaardige prijs. Via een kentekencheck ontdekt de verkoper de dagwaarde van de occasion. Die maakt vervolgens een afspraak voor een gratis en professionele taxatie. In slechts 30 minuten wordt de auto getaxeerd en ontvangt de klant een bod op de tweedehands auto. Accepteert men dit bod, dan is de auto verkocht en wordt het verkoopbedrag overgemaakt op de rekening van de verkoper. De auto wordt in een van de depots – zoals die op het Ragheno Park – afgeleverd. Het is de bedoeling dat op termijn ook auto’s ter plekke worden verkocht.

Om de vestiging van Wijkopenautos te faciliteren wordt de voormalige autofabriek in Mechelen volledig buiten en binnen opgeschoond, worden er polycarbonaat wandplaten aangebracht, de complete verlichtingsinstallatie vervangen, een nieuw datanet (telefoon en computers) aangelegd en verschillende nieuwe kantoorunits aangebracht. Ook wordt het sanitair vernieuwd. De werkzaamheden moeten voor juni zijn afgerond. Die maand begint ook de auto-inname op het Ragheno-depot te lopen. Wijkopenautos heeft een huurcontract gesloten voor drie jaar met opties op verlenging.