Nieuwe impuls voor bedrijvigheid Mechelen

Renovatie hallen-complex naast KMO-park De Motte

Projectontwikkelaar Heath Invest van directeur Olivier Beherman heeft bij de gemeente Mechelen een vergunning aangevraagd voor een ingrijpende renovatie van een aantal fabriekshallenop het Ragheno-terrein in Mechelen. Het gaat hier om een vrijwel complete vernieuwbouw van de fabriekshallen die aansluiten op de oude Ragheno-hal waarin nog tot 1975 Peugeots werden gemaakt.

Het complex, tegenover het nieuwe KMO-complex De Motte, heeft nog aparte naam, maar zal die binnenkort wel krijgen. De vernieuwbouw betreft verschillende ruimten met een totaaloppervlak van 2500 m². Het betreft geen aanvulling, maar wel een verderzetting van het renovatieproces van de lokale KMO zone.

Het bestaande gebouw wordt zoveel mogelijk teruggebracht naar zijn oorspronkelijke verschijning: de later toegevoegde bekledingen worden verwijderd; de bakstenen wanden worden hersteld. Het sheddak wordt vervangen en doorgetrokken over de volledige lengte van het bestaande gebouw. Om te beantwoorden aan de hedendaagse noden wordt het gebouw opgedeeld in verschillende entiteiten en voorzien van nieuwe poorten, geïntegreerd in de bestaande geleding van de gevels.

De werken zullen worden uitgevoerd door Vulsteke Industriebouw uit Kortemark, die eerder samen met de Beherman Groep en DGI KMO-park De Motte met 14 nieuwe bedrijfseenheden naast het hallencomplex realiseerde. Olivier Beherman hoopt dat op korte termijn met de renovatiewerken kan worden gestart. Naderhand zal de grote Peugeothal in samenwerking met de publiek actoren worden aangepakt.