Renovatie van Residence Gabriel

door Olivier Beherman

De (ver)nieuwbouw van Residence Gabriel in het centrum van Nijvel verloopt voorspoedig. Vorig jaar april werd begonnen met de sloop van het oude binnenwerk van het appartementengebouw. Dat karwei had heel wat voeten in aarde, maar vervolgens kon vrij snel begonnen worden met de nieuwbouw. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden medio mei worden afgerond, waarna de woningen aan hun nieuwe eigenaren kunnen worden overgedragen.

Inmiddels is de ruwbouw van het complex afgerond en zijn de binnenmuren van de appartementen toe aan de finale afwerking. De daken zijn bijna volledig gerealiseerd en wat resteert zijn enkele kleine zinkafwerkingen (nok-bekleding, loketten tussengoten en bakgoten) en het plaatsen van de regenafvoerpijpen.
De elektriciën zal de installatie van de apparatuur van de drie appartementen op de eerste verdieping medio volgende week afwerken, zodat aansluitend begonnen kan worden met het aanbrengen van het pleisterwerk.

Op bijgevoegde foto’s is te zien dat de loodgieter en-verwarmingsspecialist de eerste fase van apparatuur (watervoorziening, afvoer – infuus, toilet frame-ondersteuning en distributie van verwarming elementen) heeft voltooid. Ook zijn recentelijk de muren in het complex voorzien van contactbeton (geel of roze kleur) dat dient als primer voor het stucwerk.
 

Uiteindelijk zal ‘Residence Gabriel’ bestaan uit diverse, moderne appartementen met twee en één slaapkamer en/of terras en balkon. De meest riante woonéénheden (vier in getal) zullen een vloeroppervlakte hebben van zo’n 100 m², de kleinere circa 70 m². Op verschillende appartementen rust reeds een koopoptie.

Op de begane grond van van het complex zijn twee commerciële ruimten voorzien met een oppervlak van 350 m², geschikt voor detailhandel in verschillende sectoren. Health Invest brengt woningen en winkels na renovatie op de markt tegen zeer concurrentiële prijzen. Meer informatie vindt U elders op deze site onder de noemer Projecten/residentieel.

Informatie:
Mr.Olivier Mathurin
Immobiliere Sogefi
Square Gabreille Petit 5
1400 Nivelles
Tel: 067/ 213 006
Mobile: 0479/ 214 127