Oude bioscoop is dit najaar modern wooncomplex in het hart van Bergen

door Olivier Beherman

Wie een oude bioscoop wil omtoveren in een modern wooncomplex kan bij het strippen van het oude gebouw van alles tegenkomen. Verborgen ruimten, dikke muren, veel oude leidingen, veel meer te slopen volume dan waarop was gerekend, maar – nadat het puin is afgevoerd – meer vrijgekomen bouwvolume (ruim 20 kubieke meter) dat weer ten goede kan komen aan de nieuwbouwappartementen.

Maar goed, in de gebouwen in de rue des Capucins en de rue de Dinant in Bergen bevindt de ruwbouw (metselwerk, dakwerk, draagconstructie) zich in de eindfase en is het bouwteam druk bezig met de feitelijke bouw en de afwerking begonnen (elektriciteit, ventilatie, verwarming, binnenwanden…). Voor het centrale blok werden de betonplaten van de 3e verdieping inmiddels gestort en zal aansluitend gestart worden met het metselwerk. De betonplaat van de parking staat op het punt gestort te worden, dat zal nog ettelijke dagen duren. De deadline van oktober 2016 voor de oplevering van de nieuwe Corso-appartementen is nog steeds haalbaar.

De appartementen worden verkocht met sleutel op de deur. Zeventien in aantal. Ze zijn van hoge kwaliteit, voor zowel wat de materialen betreft als de voorziene apparatuur (ingerichte keuken, ingerichte badkamer, parlofoon). Wat betreft de energie-efficiëntie voldoen de appartementen aan de normen van kracht op het moment van de indiening van de aanvraag voor de bouwvergunning.

Op de begane grond is de vloer bekleed met klinkers met betonnen randen. In de groene ruimtes staat er gras en werden er laagstammige bomen aangeplant, die voornamelijk uit de regio afkomstig zijn. De toegangsgalerijen op de verdiepingen zijn gemaakt van exotisch hout en steunen op een gegalvaniseerde staalstructuur. Trappen en leuningen zijn gemaakt van gegalvaniseerd metaal.

Op de plaats van filmzaal Le Corso in het hart van Bergen verrijzen 17 verschillende luxe woningen, van studio’s tot appartementen met één, twee en drie slaapkamers. In oppervlak variërend van 57 tot 140 m². Koopprijzen beginnen vanaf 161.460 euro.
 
 

Voor nadere informatie kunt U terecht bij:
Mevrouw Ilona Sekula
Health Invest NV
Mobiel: 0476/606537

Meer informatie over dit project treft U elders aan op deze website onder Residentie Le Corso Bergen.