Health Invest en Vulsteke ontwikkelen KMO-zone in Ragheno-park Mechelen

door Olivier Beherman

Projectontwikkelaar Health Invest wil samen met partner Vulsteke uit Kortemark beginnen met de ontwikkeling van een KMO-zone in het Ragheno-park. De Beherman Groep bezit via Park Ragheno NV 11hectare grond in het plangebied en wil die via haar ontwikkelaar Health Invest gaan herbestemmen voor kantoren en appartementen. Aan de rand van het ontwikkelingsgebied beschikt de groep nog over een bundeling van gebouwen die gebruikt worden voor opslag, bedrijfsactiviteiten en kantoren. Naast de bestaande gebouwen ligt een groot perceel braak.

Dat braakliggende terrein wordt op korte termijn ingericht als nieuwe centrum voor kleine en middelgrote bedrijven. De planologische voorbereidingen werden reeds getroffen. Archi.des NV denkt op het terrein een elftal KMO-units te kunnen bouwen met een oppervlak van 360 m². Daarnaast is er ruimte voor ettelijke éénheden van groter formaat oplopend tot 720 m².

Bewust wordt door ontwikkelaar, aannemer en architect gekozen voor drie bouwvarianten. Een variant met een aparte inkomdeur en -poort en met éénduidige ramen op zowel de eerste als de tweede verdieping en een daklicht. De tweede variant beschikt over een uitspringende gevel die de inkom extra accentueert. Variant drie heeft eveneens een uitspringende gevel maar met een shed-dak dat het hele gebouw van indirect zonlicht voorziet.

Tussen de moderne units is voldoende ruimte voor goede aan-en afvoerwegen, voor parkeerplaatsen (vooralsnog zijn er 112 voorzien) en voor groenvoorzieningen. Nadere info over huur-en koopprijzen volgt binnenkort.

Download de presentatie in PDF
presentatie Raghenopark Mechelen