Beherman groep ontwikkelt eerste particuliere woningen in Raghenopark

van de redactie

Health Invest, het ontwikkelingsbedrijf dat in Mechelen opereert voor de Beherman Groep, zal naar alle waarschijnlijkheid de eerste ontwikkelaar zijn die in het Ragheno-parkgebied voor particulieren gaat bouwen. In totaal gaat het om 42 appartementen die zullen verrijzen op een perceel op de hoek van de Hanswijkvaart en de Motstraat.

De appartementen, waarvan een groot aantal met uitzicht op het water van de vaart, worden gebouwd in drie blokken, krijgen een woonoppervlak van zo’n 100 vierkante meter en maken onderdeel uit van een groter complex waarin ook nog ruimte voorzien is voor kantoren en detailhandelsfuncties, alsmede een parking met 42 plaatsen. Het project kan nu de planprocedure in. Over het kantoordeel en de parking wordt nog gesproken.

Olivier Beherman, directeur van Health Invest, hoopt dat deze winter de schop de grond in kan voor de woningen. “De architect is nu aan het tekenen, het is goed om er nu de gang wat in te houden.” Eerder was het perceel waar de woningen op gepland zijn in beeld als bouwplaats voor kantoren, maar Beherman ziet daar nu toch deels vanaf.

Raghenopark-woning-2
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Er blijft aan de Motstraat ruimte voor kantoren, maar dit perceel leent zich uitstekend voor mooie stadsappartementen. Daar bestaat in Mechelen vraag naar. Er zijn veel mensen die – om diverse redenen – terugtrekken naar de stad. Hun woning buiten de stad met veel ruimte en groen best willen inruilen voor een mooi appartement dichtbij de stedelijke voorzieningen, maar dan moeten die appartementen wel wat te bieden hebben aan luxe, ruimte – binnen en buiten – en eventueel zelfs daktuinen. Daar hebben we de ruimte voor en dat gaan we ook doen”, aldus Beherman.

Naast de bouw van de tweeënveertig appartementen blijft Beherman namens de groep natuurlijk ook nog ijveren voor andere bouwactiviteiten in het Ragheno-gebied in Mechelen. De Beherman groep bezit zo’n 11 hectare nog te ontwikkelen gronden in het herstructurerings-gebied zuidelijk van het Mechelse station. In het gebied is ruimte voor kantoren, detailhandel en woningen.