door Olivier Beherman

Het KMO-park ‘De Motte’, ontwikkeld op het Ragheno-park in Mechelen, wordt uitgebreid met een doorgedreven renovatie van de oorspronkelijke gebouwen van de oude Peugeotfabriek. Vorig jaar startte aannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen met het project (een gezamenlijk initiatief van Vulsteke, de Beherman Groep en DGI). Het bouwproces verliep vertraging op om klaarheid te scheppen over de ontsluiting van de nieuwe KMO-zone.

Vandaag staan de partijen klaar om te starten met de wegenwerken. Wegens de zware regenval van de laatste weken en de natte bodem die een impact hebben op de verderzetting van de werken, wordt gestart met de aanleg van de ontsluitingsweg. De aannemer kan met zwaar materieel op de site en kan verder werken aan de 14 moderne KMO-units, in oppervlakte tussen 350 tot 450 m². Op dit moment zijn vijf units verkocht. Voor de resterende units blijft belangstelling. Verwacht wordt dat het volledige KMO-park nog dit voorjaar in gebruik kan worden genomen.

De KMO-units worden aangeboden in drie keuzevarianten. Rechthoekig met plat dak, met shed-dak of met verdieping. Elke unit krijgt aansluiting op de nutsvoorzieningen. Per unit worden er drie parkeerplaatsen voorzien. Een elektrische sectionale poort van 4,5 m. In het magazijn een vrije hoogte van 6 m. De units A1 – A3 – A4 – A5 en A14 worden tevens voorzien van een tussenplatform, zodat er meer nuttige ruimte is. Elke unit beschikt over afgewerkt sanitair. De koopprijzen voor de nieuwe units schommelen tussen de 400.000 en 560.000 euro.

Daarnaast is er op het bedrijventerrein voldoende parkeerruimte voorzien met laadpalen voor elektrische auto’s. De nodige aandacht voor veel groen om de omgeving aangenaam te maken. Grondeigenaar en medeontwikkelaar De Beherman Groep zal aan de nieuwe KMO-zone nog een extra impuls geven. De Groep bezit, tegenover de nieuwe éénheden, de voormalige oude fabriekshallen van de oorspronkelijke Peugeot-fabriek. Het merendeel van deze hallen zijn verhuurd.

(impressies van de gemoderniseerde oud-Peugeotfabriek)

De Groep is van plan om het zuidelijke deel van het complex, de voormalige assemblagefabriek van Peugeot, die van 1954 tot 1979 dienst deed, in zijn oude glorie en luister te herstellen. Het metselwerk wordt gereinigd, de daken worden bedekt met blauwe polycarbonaat-platen en het geheel wordt ingekaderd met een oranjemetalen lijst aan voor-en achterzijde. Het gemoderniseerde deel van de voormalige autofabriek krijgt een bruikbaar oppervlak van ruim 1.750 m². De Beherman Groep zal deze hallen te huur aanbieden.

Vastgoedmakelaar DGI geeft graag verdere informatie over het nieuwe KMO-park “De Motte”.