Opening Kids&Us afronding voor project Gabriël in Nijvel

door Olivier Beherman

Een aanwinst voor de stad Nijvel. Dat vond burgemeester Pierre Huart van Kids&Us, de lokale vestiging van het van origine Spaanse taleninstituut.

Met de taalschool van directeur Jessica Yernaux heeft Kids&Us, dat Engels onderricht aan kinderen van 1 tot en met 18 jaar, de dertiende vestiging inmiddels in België. Volgens Jessica Yernaux zit de kracht van het instituut in het spelend aanleren van de Engelse taal, niet met starre klassikale methoden, maar met individuele speelse opdrachten.

 

 

 

 

 

Foto: Burgemeester Pierre Huart van Nijvel
 
 
Jessica Yernaux

 

 

 

 

 

 
Foto: directrice Jessica Yernaux van Kids&Us
 
 

Gabriel-Nijvel

De opening van het taleninstituut is voor Health Invest tevens de finale afronding van het project Résidence Gabriël aan de Place Emile de Lalieux in Nijvel. Health Invest kocht enkele jaren geleden aan het plein twee oudere panden aan, allebei met een woon-en winkelbestemming. De panden werden volledig gestript, waarna de complete wederopbouw werd begonnen. In het geheel gerenoveerde complex werden zes moderne appartementen ondergebracht in grootte variërend van 70 tot ruim 100 m² woonoppervlak, met één of twee slaapkamers en/of terras. Alle woonéénheden werden vrij snel verkocht. Op de begane grond bleven twee handelsruimten beschikbaar.

Foto Exterieur Résidence Gabriël
 
 

Kids & Us
Het ene werd overgedragen aan de Limburgse zakenfamilie Peumans, eigenaar van één der grootste bureaus voor arbeidsbemiddeling in België, het sterk groeiende As Soon as Possible (ASAP). De nieuwe vestigingslocatie in Nijvel is inmiddels enkele maanden geopend.

De buren, Kids&Us, openen de deuren voor de eerste cursisten op 20 september. Tot op heden zijn zo’n 95 kinderen aangemeld voor Engelse les, verwacht wordt dat dit aantal dit jaar uitkomt op ruim 200. Health Invest oriënteert zich nu in en om Nijvel voor nieuwe projecten.

 

Foto Interieur Kids&Us