Groeiende belangstelling voor KMO-park De Motte

door Olivier Beherman

De bouw van het KMO-park de Motte op het Ragheno-park in Mechelen vordert gestaag. Van de 14 moderne units voor kleine en middelgrote bedrijven, in vloeroppervlak variërend van 356 tot 453 vierkante meter, zijn er inmiddels een handvol verkocht of in optie genomen. Voor de resterende units blijft onverminderd belangstelling. Verwacht wordt dat de eerste units nog voor de zomer in gebruik kunnen worden genomen.

 

KMP-Park de MotteZoals bekend is het KMO-park de Motte een initiatief van de Beherman Groep, Vulsteke Bedrijfsgebouwen en Makelaar DGI. Het project kadert binnen het grote plan om van het Ragheno-parkgebied – in totaal 80 hectare – een nieuwe stadswijk te maken waarin plaats is voor wonen, werken en recreëren. De KMO-units, die nu worden gebouwd, worden aangeboden in 3 varianten. Gewoon rechthoekig met plat dak, met uitbouw of met verdieping. Elke unit wordt afgewerkt met nutsvoorzieningen. Met drie magazijngebonden parkeerplaatsen per unit. Een elektrische sectionale poort van 4,5 m. Een vrije hoogte van 6 m. De Units A1 – A3 – A4 – A5 en A14 worden tevens voorzien van een tussenplatform. Elke unit wordt voorzien van afgewerkt sanitair. De kostprijzen voor de nieuwe units schommelen tussen de 400.000 en 560.000 euro.

KPM-Park de MotteOp het bedrijventerrein is voldoende parkeerruimte voorzien, komen laadpalen voor elektrische auto’s alsmede veel groenvoorzieningen. Vulsteke verwacht de ruwbouw nog voor de zomer te kunnen afronden.

De voortvarendheid van de bouw, alsmede de belangstelling voor de nieuwe handelszone, heeft de Beherman Groep aan het denken gezet over het belendende gebied. De groep bezit tegenover de nieuwe zone verschillende oude fabrieksgebouwen en loodsen. Een deel is nog in gebruik en wordt verhuurd, een ander deel is recentelijk leeg gekomen. Beherman overweegt nu om ook deze ruimten te renoveren, zodat ze beter passen bij de nieuwe omgeving en geschikt gemaakt kunnen worden voor ondernemingen die behoefte hebben aan grotere oppervlakten. Over de precieze planuitwerking later meer.

Voor verder informatie over het nieuwe KMO-park “de Motte” kan men terecht bij vastgoedmakelaar DGI.