Residence Le Corso in trek

door Olivier Beherman

Het blijft iets bijzonders. Ooit schoof Romy Schneider op het grote witte doek voorbij als keizerin Sissie, liet Clint Eastwood in tal van rollen stiltes vallen en was Alain Delon een meesterlijke mr. Klein, zorgde Peter Sellers voor lachende filmzalen en waren een jonge Jane Fonda en Brigitte Bardot vooral nog mooi.

Résidence Le CorsoHet gebeurde allemaal in bioscoop Le Corso in het oude centrum van Bergen. Gebeurde, want de bioscoop is niet meer. Geschiedenis.

Le Corso is er overigens nog wel, maar nu als een moderne, luxe woonresidentie.Twee jaar geleden kocht projectontwikkelaar Health Invest de oude filmzaal op en ontwikkelde een plan om op de plek die voor veel Bergenaren een emotionele waarde heeft een woongebied te realiseren dat de toekomst aankon. Dat is geluk.

De oude bioscoop werd volledig gestript en op de bouwlocatie verrezen in totaal 17 appartementen verschillend in grootte, maar eenduidig in bouwmethodiek en uitvoering. Mooi, licht, duurzaam en van hoge kwaliteit. Onder de wooneenheden hebben bewoners ruimte om hun auto’s te stellen op eigen parkeerplaatsen in de parkeergarage.

De eerste appartementen en parkeerplaatsen zijn inmiddels verkocht. De rest zal de komende maanden volgen. De belangstelling is groot, ook al, omdat het aanbod van dit soort appartementen in het centrum van Bergen – ruim, modern en met behoorlijk veel lichtval – zeer beperkt is.

Résidence Le Corso residence-le-corso-03

Voor potentiële belangstellenden wordt deze maand een modelappartement ingericht in residentie Le Corso. Voor bezichtigingen dient men zich vooraf te melden bij de contactadressen op deze website.