Verkoop KMO-units Ragheno Park van start

door Olivier Beherman

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe KMO-zone op het Ragheno-terrein in Mechelen zijn afgerond. Volgende maand wordt begonnen met de daadwerkelijke bouw van het bedrijvenpark, dat ruimte biedt aan 14 ondernemingen in het nieuwe economische hart van de oude stad Mechelen. De ontwikkeling van de KMO-zone De Motte is een initiatief van grondeigenaar Beherman Groep, aannemingsbedrijf Vulsteke uit Kortemark, gespecialiseerd in de bouw van bedrijfsgebouwen en vastgoedmakelaar DGI. Architectenbureau Archi.des tekent voor het ontwerp.

De bouw van het bedrijvenpark voor kleine en middelgrote bedrijven past binnen de ontwikkelingsvisie voor het totale Ragheno-terrein, dat in totaal 80 hectare beslaat en gelegen is in de directe nabijheid van het station Mechelen. De stad Mechelen wil dit gebied ombouwen tot een nieuwe, moderne stadswijk, waarin de maatschappelijke componenten wonen, werken en recreëren alle drie nadrukkelijk een plaats krijgen. De Beherman Groep, eigenaar van 12 hectare in het plangebied, is een van de grote gangmakers van de planontwikkeling.

Als het weer geen spelbreker is, gaat in februari de bouw formeel van start. Volgens de planning zullen de eerste éénheden medio juli opgeleverd kunnen worden. De te bouwen veertien éénheden verschillen in grootte, prijs en ontwerp. Het vloeroppervlak van de units varieert van 355 tot 553 vierkante meter, de prijzen liggen tussen de 380.000 en 560.000 euro. De bedrijfsruimten hebben allemaal eigen voorzieningen en parkeerplaatsen. Een aantal units kan worden uitgevoerd met een ingerichte verdieping. Zoals gezegd zal de KMO-zone in de loop van de zomer volledig ter beschikking komen van het bedrijfsleven.

Ondernemers die meer willen weten over de businessunits aan de Mottestraat kunnen zich wenden tot DGI-Immo. Op deze site is als pdf het lastenboek van het project bijgevoegd, zodat belangstellenden tot in detail op het project kunnen inzoomen.

Het lastenboek:
lastenboek_demotte

Informatie:
DGI bvba
Mevrouw Marina de Groof en/of
Mevrouw Tatiana Hidalgo
Mechelsesteenweg 200
2860 Sint-Katelijne-Waver
www.DGI.immo

T. 015 55 68 28
marina.degroof@dgi.immo
tatiana@dgi.immo