Parc de la Faïencerie Binnenafwerkingen

Parc de la Faïencerie Binnenafwerkingen


Geen dertien in dozijnproject

Geen dertien in dozijnproject

Projectontwikkelaar Health Invest uit Bornem is van plan om op het domein van het oude Atheneum in Jemappes een nieuwe, moderne ecologische woonwijk aan te leggen. Met in totaal 54 woningen in zes verschillende appartementengebouwen. Alle zes opgetrokken in strakke lijnen, met gevels met vrij veel glas en een voor de streek best gewaagde architectuur. Volgens directeur Olivier Beherman van Health Invest is nadrukkelijk daarvoor gekozen, omdat het cultuur-historisch waardevolle domein een nieuwe invulling verdient die eruit springt, die opvalt in positieve zin. “We kiezen niet voor 13 in een dozijn vormgeving. De plek verdient dat, maar ook de nieuwe bewoners van dit bijzonder gebied”.

De locatie waar de wijk verrijzen zal, werd in 1691 al in de annalen van Jemappes (toen nog met twee m’s) vernoemd als bosgebied. In 1847 werd het domein aangekocht door Cappellemans, de eerste directeur van de vermaarde aardewerkfabriek uit de Waalse plaats die er ging wonen. In de 20ste eeuw was dokter Merlin eigenaar en in 1912 kreeg het toenmalige pand een educatieve bestemming. Vrij snel werd het uitgebreid tot het Koninklijk Atheneum dat het bleef tot in de jaren ’60.

Groen domein

De schoolgebouwen gelegen in een groot groen domein verpauperden vrij snel. Health Invest kocht vorig jaar het gebied aan met de intentie om er woningen te bouwen. Dat gaat nu ook gebeuren. De voorwaarde die bij de koop gesteld werd dat zoveel mogelijk groen zou worden gespaard, werd door de ontwikkelaar ingewilligd, omdat de natuurelementen en de ruimte de nieuwe wijk als woongebied natuurlijk versterken.

Health Invest wil 54 koopwoningen bouwen, in grootte variërend en met maximaal 3 slaapkamers.  De appartementen worden gebouwd volgens de meest moderne standaarden, met hoogwaardige materialen en door kundige bouwmeesters. Parkeervoorzieningen worden goeddeels onder de grond aangelegd. Architect is dmvA uit Mechelen. De bouwvergunning voor het project wordt eind maart ingediend. De realisatie van het geheel is voorzien binnen anderhalf jaar.

Impressie project Jemappes


De vernieuwbouw van Résidence Gabriël in het centrum van Nijvel

De vernieuwbouw van Résidence Gabriël in het centrum van Nijvel

De vernieuwbouw van Résidence Gabriël in het centrum van Nijvel nadert zijn voltooiing. De buitengevel en het dak van het complex zijn volledig vernieuwd en geven in deze moderne verschijning in zwart-wit extra cachet aan de omgeving. Verwacht wordt dat de laatste binnenwerkzaamheden nog een viertal weken zullen vergen, waarna het woon-winkelcomplex in de loop van juli kan worden opgeleverd.

Health Invest gaf vorig jaar maart opdracht tot het renoveren van het gebouw. Een maand later werd begonnen met de sloop van het binnenwerk van het oude appartementengebouw. Die operatie bleek ingrijpender te zijn dan aanvankelijk was aangenomen. Het complete binnenwerk diende volledig te worden vernieuwd, van muren tot bedrading, van beglazing tot dakbedekking, hetgeen inmiddels is geschied.

Résidence Gabriël bestaat uit zes moderne appartementen in grootte variërend van 70 tot ruim 100 vierkante meter woonoppervlak, met één of twee slaapkamers en/of terras. Verschillende éénheden zijn inmiddels verkocht. Op de begane grond is 350 vierkante meter aan commerciële ruimte voor handen. In te richten als één of twee winkels. Meer informatie over dit project vindt u elders op deze site onder Résidence Gabriël.

Informatie:
Mr.Olivier Mathurin
Immobiliere Sogefi
Square Gabrielle Petit 5
1400 Nivelles
Tel: 067/ 213 006
Mobile: 0479/ 214 127


Visualisatie Corso Mons door Olivier Beherman

Visualisatie Corso Mons door Olivier Beherman


Gabriel en Corso, projecten met ambitie

Gabriel en Corso, projecten met ambitie

Health Invest begint in maart 2015 met de bouw van twee ambitieuze projecten in Wallonië.

Projectontwikkelaar Health Invest heeft de financiering rond voor twee kleinschalige, maar ambitieuze projecten in Wallonië. In Nijvel wordt een verouderd woonwinkelcomplex -Residence Gabriel – volledig gemoderniseerd. In Bergen wordt de voormalige stadsbioscoop Le Corso omgebouwd tot een woonresidentie met 17 luxueuze appartementen. De bouwvergunningen voor deze projecten werden vorig jaar verstrekt. Health Invest begint in maart met de bouwwerkzaamheden.

‘Residence Gabriel’ ligt in het centrum van Nijvel, op de hoek van Place Emile Delalieux en de Rue Saint George. Nijvel is een goede alternatieve woonlocatie voor mensen die hun emplooi vinden in de relatief dure Brusselse agglomeratie. Na renovatie – met duurzame materialen van hoogstaande kwaliteit – zal ‘Residence Gabriel’ bestaan uit zes appartementen en twee winkeleenheden op de begane grond. De grotere appartementen hebben een vloeroppervlakte van ongeveer 100 m², de kleinere zijn 70 m² groot en zijn voorzien van een balkon en/of terras.

De appartementen zijn verdeeld over twee bouwlagen. Op de begane grond zijn twee commerciële units voorzien met een totaaloppervlak van 350 m². Deze units zijn uitstekend geschikt voor winkels in verschillende sectoren. Health Invest brengt de woningen na de renovatie op de markt tegen zeer concurrentiële prijzen, vanaf 162.700 euro.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:
De heer Olivier Mathurin
Immobiliere Sogefi
Square Gabreille Petit 5
1400 Nivelles
Tel: 067/21 30 06
Mobiel: 0479/21 41 27

Aanvullende informatie treft u aan op deze website onder Residence Gabriel.

PROJECT ‘LE CORSO’

Health Invest gaat op de plek van de oude filmzaal 17 woonéénheden realiseren van hoogstaande architecturele kwaliteit, waarbij de bewoners de mogelijkheid wordt geboden om in luxe te wonen in het stedelijk centrum van Bergen.

Het architecturale plangeheel is gelegen op de site van de Corso en bestaat uit negentien verschillende woningen, van studio’s tot appartementen met één, twee en drie slaapkamers. In oppervlak variërend van 57 tot 140 m².

Deze verscheidenheid komt tegemoet aan de vraag om in de stad een diversiteit aan woonvormen aan te bieden, een maximum aan kansen te creëren en te voldoen aan de huidige normen van energiekwaliteit. Veertien parkeerplaatsen maken het project compleet.

De woningen zijn aan de achterkant open om te kunnen profiteren van de goede oriëntatie en het uitzicht op de omheinde tuin. Elk appartement is uitstekend afgewerkt en voorzien van alle wensen en noden van het moderne huishouden. Het belangrijkste kenmerk van het project is de aanwezigheid van veel groen op elke verdieping en van de grote groene patio binnenin de huizengroep.

Koopprijzen beginnen vanaf 161.460 euro.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:
Mevrouw Ilona Sekula
Health Invest NV
Mobiel: 0476/606537

Aanvullende informatie treft u aan op deze website onder Residentie Le Corso Bergen

Het project genaamd ‘Le Corso’ is voortgekomen uit de wens van de stad Bergen en van de ontwikkelaar Health Invest om een nieuwe harmonieuze leefruimte te creëren in het centrum van de historische stad. Le Corso was ooit een vermaard filmhuis in het hart van de stad, maar verloor zijn bestemming.


Project Albert-Elisabeth, Mons (Bergen) succesvol afgerond

Project Albert-Elisabeth, Mons (Bergen) succesvol afgerond

Health Invest verwierf vorig jaar samen met een groep investeerders het appartementencomplex Albert-Elisabeth in Bergen (Mons) met de bedoeling de tien separate wooneenheden in het complex tegen concurrerende prijzen op de markt te brengen.

Dat is na het verkrijgen van de nodige vergunningen met succes gelukt. Alle appartementen (drie-,twee- en eenkamer) en de garages (voor een, dan wel meerdere voertuigen) zijn inmiddels verkocht.

Het feit dat de stad Bergen (Mons) – ondanks de economische crisis – redelijk bloeit en in 2015 – samen met het Tsjechische Pilsen – zal fungeren als Europese Culturele Hoofdstad is zeker van invloed geweest op de voorspoedige verkoop van de woningen.

Health Invest blijft actief in de stad en richt de aandacht nu op de transitie van de voormalige Corso-bioscoop in een moderne, luxe en duurzaam gebouwd appartementencomplex. Voor meer informatie over Corso, zie elders op deze website.


Residence Gabriël Nijvel

Residence Gabriël Nijvel

Nijvel, een stad met 24.000 inwoners, is centraal gelegen tussen Brussel, La Louvière en Charleroi. De stad is prima met deze steden verbonden door snelwegen en spoor. Nijvel is een goede alternatieve woonlocatie voor mensen die hun emplooi vinden in de relatief dure Brusselse agglomeratie. Projectontwikkelaar Health Invest heeft in het centrum van Nijvel, op de hoek van Place Emile Delalieux en de Rue Saint George een pand verworven dat de komende maanden volledig zal worden gemoderniseerd.

Na renovatie – met duurzame materialen van hoogstaande kwaliteit – zal ‘Residence Gabriel’ bestaan uit verschillende appartementen met twee en één slaapkamer en/of terras en balkon. De meest riante woonéénheden (vier in getal) zullen een vloeroppervlakte hebben van ongeveer 100 m², de kleinere vanaf 70 m². De appartementen zijn verdeeld over twee bouwlagen.

Op de begane grond zijn twee commerciële units voorzien met een totaaloppervlak van 350 m², de units zijn uitstekend geschikt voor winkels in verschillende sectoren. Health Invest brengt de woningen na de renovatie op de markt tegen concurrentiële prijzen.

Het laatste herziene plan in PDF hieronder:
Beherman-EXE

Het definitieve plan in pdf hieronder:
Beherman-EXE

Cahier des charges – 17022015

Nadere informatie over het project ‘Residence Gabriel’ in Nijvel:

Mr. Olivier Mathurin
Immobiliere Sogefi
Square Gabreille Petit 5
1400 Nivelles
Tel: 067/ 213 006
Mobile: 0479/ 214 127


Les Rives Montoises

Les Rives Montoises

Het woningsproject “LES RIVES MONTOISES” wordt gerealiseerd in het gebied genaamd “Les Grands Prés”, iets zuidwestelijk van Bergen (Mons). Het plangebied is volledig door bosschages omgeven en goed bereikbaar via een dwarsstraat van de N6, de voornaamste verbinding van Bergen met zijn zuidelijk hinterland. Het project beantwoordt de vraag naar sociale – maar toch aantrekkelijke en betaalbare woningen- langs de grote toegangswegen naar Bergen. Het complex omvat appartementen die aan een breed publiek worden aangeboden.

Het project strekt zich uit over ruim anderhalve hectare en biedt appartementen aan met 1, 2 en 3 slaapkamers, die allemaal beantwoorden aan de vereiste sociale normen. De bewoonbare oppervlakte van de appartementen zal zo groot mogelijk uitvallen, doordat de ruimtes voor de gemeenschappelijke voorzieningen als trappen en gangen zo klein mogelijk worden gehouden. De verscheidenheid in de keuze van de appartementen leidt tot een sociaal-culturele verrijking, omdat elke familie -met of zonder kinderen- in de nieuwe woonwijk, die aanluit op bestaande stedelijke bebouwing, terecht kan.

Bijzonder aandacht bij de inrichting van “LES RIVES MONTOISES” gaat uit naar de publieke groene ruimtes, die de bewoners een gevoel van veiligheid en zekerheid geven en bijdragen aan een sociale controle, onontbeerlijk voor de levenskwaliteit van de wijkbewoners. Bomen en bosschages die voor de bouw moeten wijken, worden opnieuw in de publieke groene ruimten ingeplant.

De infrastructuur is optimaal uitgewerkt voor alle verkeersdeelnemers: voetgangers, fietsers en automobilisten. De Rue du Curoir verbindt de wegen van het project met bestaande infrastructuur. Om de levensruimte in de woonwijk te optimaliseren wordt het wegennet ter plaatse tot het minimum beperkt, zonder dat daarbij de bereikbaarheid ( ook vooral voor politie, ambulance en brandweer) niet in het geding is. Dankzij de ondergrondse parking is de woonwijk gevrijwaard van visuele hinder van voertuigen, wat het wooncomfort ten goede komt.

Status: Afgerond

Architect : DDR Architects, (ex EBARchitects)

Aannemer: Delzelle

Status: Met de bouw werd najaar 2011 begonnen.

Bestemming: 112 residentiële appartementen.


Residentie Le Corso in Bergen

Residentie Le Corso in Bergen

De stad Bergen

Bergen, de hoofdstad van Henegouwen, ligt op minder dan een uur van Rijsel en Brussel en anderhalf uur van Parijs en is  als zodanig een grensstad met een zeer strategische ligging. Bergen kent alle voordelen van een moderne stad. Met een brede waaier aan diensten en ontspanningsmogelijkheden ligt de levenskwaliteit opmerkelijk hoog. Bovendien is het een erg menselijke, warmhartige en gastvrije Waalse stad.

PROJECT 'LE CORSO’

Het project genaamd ‘Le Corso’ is voortgekomen uit de wens van de stad Bergen en van de ontwikkelingsmaatschappij Health Invest om een nieuwe harmonieuze leefruimte te creëren in het centrum van de historische stad. Erfgoed, hedendaagse architectuur en een luxueuze inrichting gaan in dit project hand in hand.

Le Corso was ooit een vermaard filmhuis in het hart van de stad, maar verloor zijn bestemming. Health Invest wil op de plek van de voormalige filmzaal 17 wooneenheden realiseren van hoogstaande architecturele kwaliteit, waarbij de bewoners de mogelijkheid wordt geboden om in luxe te wonen in het stedelijk centrum van Bergen, waarbij zij enerzijds deelgenoot worden van de creatieve dynamiek van de hoofdstad van Henegouwen, maar gelijkertijd kunnen genieten van een woonruimte van hoogstaande kwaliteit.

Het architecturale plangeheel is gelegen op de site van de voormalige bioscoop van Bergen en bestaat uit zeventien verschillende woningen, van studio’s tot appartementen met één en twee slaapkamers.

Deze verscheidenheid komt tegemoet aan de vraag om in de stad een diversiteit aan woonvormen aan te bieden, een maximum aan kansen te creëren en te voldoen aan de huidige normen van energiekwaliteit. Veertien parkeerplaatsen maken het project compleet.

De woningen zijn aan de achterkant open om te kunnen profiteren van de goede oriëntatie en het uitzicht op de omheinde tuin. Elk appartement is uitstekend afgewerkt en voorzien van alle wensen en noden van het moderne huishouden. Het belangrijkste kenmerk van het project is de aanwezigheid van veel groen op elke verdieping en van de grote groene patio binnenin de huizengroep.

Plattegronden van de appartementen:

Verbouwing van de oude cinema ‘Corso’ tot 17 woningen met parking op een perceel gelegen in Rue des Capucins 7 en Rue de Dinant 3, 5, 7A, 7B en 9 te 7000 Bergen.

Voor toelichting van de architect, klik op de onderstaande links.

Voorstelling van het project door de archtitect.

– De informatie en afbeeldingen kunnen op elk moment gewijzigd worden.
– Dit document is bedoeld voor informatieve doeleinden en houdt geen verbintenis in.
– Niet-contractueel document.

CORSO: COMMERCIEEL BESTEK

Buiten inrichtingen

Op de begane grond is de vloer bekleed met zelfblokkerende klinkers met betonnen randen. In de groene ruimtes staat er gras en werden er laagstammige bomen aangeplant, die voornamelijk uit de regio afkomstig zijn. De toegangsgalerijen op de verdiepingen zijn gemaakt van exotisch hout en steunen op een gegalvaniseerde staalstructuur. Trappen en leuningen zijn gemaakt van gegalvaniseerd metaal. De lift wordt elektrisch aangedreven, is uiterst stil, verbruikt weinig stroom en is snel.

De cladding van de gebouwen wordt bestreken in een lichte kleur (wit of zeer licht grijs, nader te bepalen). De ramen en deuren aan de buitenzijde zijn van aluminium of PVC (nader te bepalen) in een medium grijs. Er is dubbele beglazing (volgens de EPB-norm van kracht). De openslaande vleugels staan beschreven in de plannen. De dakramen zijn van het type VELUX of  gelijksoortigs en hebben een draaibare opening van minstens 120°.

De hellende daken zijn geïsoleerd (volgens de EPB-norm van kracht) en bedekt met antracietkleurige kunstmatige leisteen. De platte daken zijn begroeid met bodembedekkende planten.

De overdekte parkeerplaats

De binnenwanden (muren en plafonds) van de overdekte parkeerplaats zijn geschilderd in lichtgrijs. De vloer is van beton en de markeringen op de vloer zijn zeer duidelijk. De toegangspoorten zijn van rasterwerk en schuiven open of zijn ophaalbaar. Elke koper die een overdekte parkeerplaats heeft, krijgt een automatisch controlesysteem voor de gemeenschappelijke poorten. De natuurlijke ventilatie is voortdurend in werking.

De gemeenschappelijke delen

De binnenkant van de gebouwen zijn bepleisterd en beschilderd. Ook de plafonds zijn bedekt met een dunne pleisterlaag en zijn geschilderd. De vloerbedekking en de plinten zijn van geëmailleerde zandsteen en ze worden gekozen door de aannemer. Het kleurenpalet wordt bepaald volgens de studie en het speciale decoratieplan dat de architect opstelde. De kamers in kwestie zijn gelegen langs het voorportaal en bevatten ook technische ruimtes en de fietsenruimte. Modellen van deuren, kozijnen, verwijdingen en allerlei ijzeren onderdelen worden gekozen door de aannemer in overeenstemming met de brandvoorschriften.

De privatieve delen

De appartementen worden verkocht met sleutel op de deur. Ze zijn van hoge kwaliteit, zowel wat de materialen betreft als de voorziene apparatuur (ingerichte keuken, ingerichte badkamer, parlofoon). Wat betreft de energie-efficiëntie voldoen de appartementen aan de normen van kracht op het moment van de indiening van de aanvraag voor de bouwvergunning (juni 2013).

De scheidingswanden tussen de appartementen bestaan uit één geheel en zijn gemaakt van kalkzand of iets gelijkwaardigs. De binnenmuren bestaan uit gipsplaten die gladgestreken en schilderklaar zijn. De bepleistering van de hellingen van het dakwerk, de houten balklaag en de lichte tussenschotten onder de dakhellingen werd gedaan met RF60-gipsplaten, volgens de voorschriften van de IRS. In de bewoonde kamers (woonkamers, keukens, hallen, kamers en kantoren) is de gekozen vloerbedekking hout (eikenhout voor een luxueuze afwerking of bamboe voor een comfortabele afwerking). De badkamer en het toilet zijn bekleed met marmer of travertijn (naar keuze van de koper). De technische ruimtes (reservekamer en washok) zijn betegeld met een bekleding van zandsteen (imitatie van travertijn). In de badkamers zijn de muren geheel betegeld in overeenstemming met de bekleding van de vloer. Het houtwerk van het interieur is wit geschilderd met verwijdingen en deurlijsten van dezelfde soort.

Het ventilatiesysteem is gecentraliseerd, afzonderlijk en met dubbele stroom. Elk appartement heeft zijn eigen controle-eenheid. De ventilatie voldoet aan de huidige normen en werd gebouwd volgens de aanbevelingen van de PEB-verantwoordelijke.

Het verwarmingssysteem bestaat uit individuele gasketels. De radiatoren zijn afgemeten en geplaatst al naargelang de kamers. De installatie voldoet aan de huidige normen en werd uitgevoerd volgens de aanbevelingen van de PEB-verantwoordelijke.

Bekijk de plattegrond van Le Corso (PDF)

Verdere info: cdc commercial 17-01-2017 (PDF)

CONTACT

Mme Ilona Esther Sekula
Health Invest SA
Industrieweg 3
2880 Bornem
+32 (0)476 60 65 37
+32 (3)890 91 11
info@healthinvest-beherman.com


logo health invest

Industrieweg 3
2880 Bornem
BELGIUM
T. +32 (0)3 890 9111